Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині для безробітних проводять онлайн навчання

Тематичні інформаційні онлайн заходи з представниками Пенсійного фонду України відбуваються у філіях Полтавського обласного центру зайнятості для клієнтів служби.

Шукачі роботи дізнаються зокрема про важливість офіційного працевлаштування, яке дає можливість набути страховий стаж, сплачувати страхові внески і мати в майбутньому пенсійні виплати; про електронну трудову книжку тощо. Про це йдеться на сайті Полтавського обласного центру зайнятості.

Так, напередодні травневих свят фахівець відділу обслуговування громадян № 1, який функціонує у Гадячі, Валентина Білоцерківець, провела онлайн-семінар для тимчасово безробітних громадян, які перебувають на обліку в Гадяцькій міськрайонній філії обласного центру зайнятості.

Темою обговорення стало призначення пенсій на пільгових умовах.

Про це повідомило Головне управління ПФУ в Полтавській обалсті. Онлайн-навчання для безробітних Гадяччини і Глобенщини – Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області.

Також у режимі двостороннього зв’язку незайнятих громадян ознайомили з можливістю дистанційного контролю за сплатою страхових внесків, розповіли про електронну трудову книжку та сервіс автоматичного призначення пенсії за віком, які діють на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Подібне заняття відбулося й у Глобиному. Там зі слухачами, які перебувають на обліку в районної філії обласного центру зайнятості, зайнятості спілкувалася спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету №2 Ольга Ткаченко.

Людей також поінформували про особливості наповнення реєстру застрахованих осіб і порядок отримання даних з реєстру, а також відомостей про трудову діяльність та інших шляхом реєстрації на вебпорталі Пенсійного фонду України.

Перейти до вмісту