Ви тут:
Суспільство Україна 

МОЗ погодило закупівлі медвиробів та лікарських засобів на 4,7 млрд грн

У 2021-му в державному бюджеті України на виконання бюджетної програми «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру» передбачено бюджетних асигнувань у сумі 10,3 млрд грн.

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

Шаталова також зазначила, що державному підприємству «Медичні закупівлі України» доручено закупівлю лікарських засобів та медичних виробів на 6,3 млрд грн щодо 530 номенклатурних позицій.

Після надходження 16 квітня від ДП МЗУ медико-технічних вимог  протягом тижня експертні групи опрацювали та Міністерство погодило документи для старту закупівельних процедур загалом на суму 4,7 млрд грн – це 323 номенклатурні позиції.

«Хочу наголосити на хронології: 22 квітня передано для закупівель 8 напрямів, 23 квітня – ще три, зокрема це і доросла онкологія. 27 квітня погоджено дуже великий блок медичних виробів за напрямом серцево-судинні захворювання. 30 квітня – дитяча й дитяча гемофілія та легенева гіпертензія», – акцентувала Шаталова.

За інформацією з системи Prozorro, станом на 30 квітня Держпідприємство «Медзакупівлі» оголосило торгів лише на 109 позицій на суму 2,3 млрд грн. Це з майже 5 мільярдів, які Міністерство вже погодило для закупівлі.

Перейти до вмісту