Ви тут:
децентралізація Суспільство Україна 

Містобудівний кадастр – це основа розвитку територіальних громад, – Наталія Козловська

Містобудівний кадастр – це основа розвитку територіальних громад.

Про це сказала заступник Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Земля».

«Містобудівний кадастр – дієвий інструмент для прийняття управлінських рішень щодо сталого розвитку територій територіальних громад. Варто зазначити, що Єдина державна електронна система у сфері будівництва в подальшому буде невід’ємною частиною містобудівного кадастру, а це в свою чергу дасть можливість з одного боку легкої та прозорої реєстрації дозволів на будівництво та введення об’єктів в експлуатацію, а з іншого – ефективного контролю на всіх етапах пов’язаних з будівництвом об’єктів», – зазначила Наталія Козловська.

Заступник Міністра також повідомила про ключові новації у сфері просторового планування, зокрема, про запровадження нового виду містобудівної документації на місцевому рівні – комплексного плану просторового розвитку територій територіальних громад.

«Ця містобудівна документація має декілька складових та поєднує в собі містобудівну та землевпорядну документації. Відтак, комплексні плани включатимуть в себе як генеральні плани населених пунктів, так і планування територій за їх межами», – підкреслила Наталія Козловська.

За словами заступника Міністра, змінилася і форма містобудівної документації. Якщо раніше генеральні плани населених пунктів, детальні плани території та інша містобудівна документація переважно розроблялися у паперовому вигляді, відтепер вони матимуть електронну форму, що включатиме геопросторові дані для подальшого їх внесення до містобудівних кадастрів та Державного земельного кадастру.

Перейти до вмісту