Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Лікарі, медсестри, токарі і фрезерувальники: які професії на Полтавщині є актуальними

За 4 місяці нинішнього року роботодавці поінформували службу зайнятості Полтавської області про наявність 16,4 тисячі вакансій.

40% пропозицій роботи – у сільському господарстві; 17% вакансій на підприємствах переробної промисловості; 9% – у будівництві; 8% – в оптовій та роздрібній торгівлі, повідомили у Полтавській обласній службі зайнятості.

За деякими професіями спостерігається нестача кадрів: це медсестра і медбрат стаціонару, інспектор пенітенціарної системи, начальник відділу поштового зв’язку, лікар медицини невідкладних станів, лікар загальної практики-сімейний лікар, токар-розточувальник, фрезерувальник, електромеханік з ліфтів тощо. 

Дефіцит вакансій існує за спеціальностями: продавець-консультант, спеціаліст державної служби (місцевого самоврядування), кухар, прибиральник, бухгалтер та іншими.

Найбільша невідповідність попиту і пропозиції робочої сили – у службовців та керівників (33 особи), кваліфікованих робітників сільського господарства (30 осіб), технічних службовців (19 осіб), працівників сфери торгівлі та послуг (18 осіб).

У середньому в області, станом на 1 травня, на одне вільне робоче місце претендувало 11 безробітних (торік на цю ж дату – 12).

На початку травня послуги Полтавської обласної служби зайнятості отримували 21,8 тисячі  зареєстрованих безробітних, що на 14% менше, ніж у минулому році.

Серед загальної кількості зареєстрованих безробітних чоловіків –  8,9 тисячі (або 41%), жінок – 12,9 тисячі (або 59%).

28% безробітних – молоді люди до 35 років; 27% – віком від 35 до 44 років; 27% – від 45 до 55; 18% – понад 55 років. Половина безробітних Полтавщини має вищу освіту, 37% – професійно-технічну, 13% – загальну середню.

Перейти до вмісту