Ви тут:

Квіти в коробці – актуальний тренд у флористиці

Вишукана квіткова композиція у коробці була й залишається актуальним трендом. Її обирають у подарунок коханій людині, презентують діловим партнерам, дарують рідним і друзям.

В чому ж популярність такої композиції?

Переваги букетів у коробках

1. Оригінальний вигляд. Спочатку для флористичних композицій використовували коробки для капелюшків – тверді, картонні тубуси з кришкою чи без неї. З часом для створення букетів стали виготовляти спеціальні коробки, що відрізняються багатогранністю форм. Квіткові композиції стали розміщати в квадратні, прямокутні, багатокутні коробки, в тубуси різного діаметру і висоти, в шкатулки з потаємними відділами, коробки у вигляді серця. Сучасний магазин квітів пропонує й коробки, декоровані тканиною, мереживом, корою берези, спеціальним папером, атласними стрічками, стразами.

2. Завершеність. Квіткова композиція у коробці не потребує додаткових дій з нею і допоміжних пристосувань у вигляді ваз, ємностей з водою.

3. Мобільність. Такий букет легко переміщати, переносити, розташовувати на будь-якій зручній поверхні.

4. Довговічність, практичність. Квіти в коробці розташовуються у флористичній губці, просякнутій не тільки водою, а й спеціальним розчином, що подовжує термін життя рослин. За композицією легко доглядати, а з часом в ній не з’являється неприємний запах, як це інколи відбувається з водою у вазах.

5. Універсальність. Флористичну композицію у коробці створюють з будь-яких квітів, при цьому також використовують й додаткові елементи – солодощі, пляшки з напоєм, фрукти, м’які іграшки, ягоди. Гарні квіти в коробці – це і самостійний вишуканий подарунок, і цікаве доповнення для основного презенту. Обираючи коробку-шкатулку з квітами, потаємне відділення використовують для розміщення прикрас, годинників, телефонів та інших коштовних речей.

6. Вторинне використання. Пакування квіткової композиції у вигляді коробки можна використовувати в якості ємкості для зберігання канцтоварів, листівок, косметики, милих дрібничок.

Які квіти використовують для букетів у коробці?

Флористичні композиції у коробках різноманітні як за типом пакування, так і за змістом.

Часто використовують для створення букету невибагливі і стійкі до несприятливих умов рослини: хризантеми, іриси, нарциси, жоржини, кали, мімози, польові квіти.

Також нерідко стають акцентом букету у коробці екзотичні квіти: орхідеї, еустоми, тілландсії, протеї, альстромерії, стріліції, глоріози, серрурії;

Троянди відносяться до класики і їх популярність використання не знижається і в таких типах композицій.

Квіти у коробці – це гарно, вишукано і стильно.

Перейти до вмісту