Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Глобинська та Диканська громади розпочали роботу в напрямку формування спроможних освітніх мереж на своїх територіях

Глобинська і Диканська громади стали переможцями конкурсного відбору та отримають підтримку Програми “U-LEAD з Європою” в питанні формування спроможної освітньої мережі.

Експертний супровід стартував із дводенної навчальної зустрічі громад-переможниць з експерткою з питань освіти Програми U-LEAD Оленою Гладкою, повідомляє “U-LEAD з Європою” в Полтавській області.

Учасниками стали посадові особи органів управління освіти, профільні заступники голів громад із Донецької, Луганської, Полтавської, Сумської, Харківської та Черкаської областей.

За словами спікерки заходу Олени Гладкої, метою зустрічі було надати представникам територіальних громад знання щодо основних питань формування спроможної освітньої мережі та узгодити підхід до алгоритму формування мережі відповідно до визначених потреб громад.

Діяльність Програми ULEAD спрямована саме на підвищення спроможності органів місцевого самоврядування, шляхом надання інформаційної, методичної, консультативної допомоги громадам, які потребують такої підтримки. Питання організації надання якісних освітніх послуг – це не тільки вимога часу, а й закону. Саме тому, Програма організувала цей навчальний захід й запросила в якості спікерів експертів національного рівня”, – зазначилакерівниця Полтавського регіонального офісу Програми U-LEAD Ірина Балибіна.

Маємо бажання максимально використати наші ресурси для створення спроможної освітньої мережі. Ми готові до змін та працюємо над необхідними умовами для розвитку наших дітей”, розповіла начальниця відділу освіти та спорту Диканської селищної ради Інеса Реклінг.

Як раніше повідомляла Ірина Балибіна, супровід громад у формуванні спроможної освітньої мережі триватиме до кінця 2021 року.

Нагадаємо, під час експертної підтримки відібрані громади зможуть:

вивчити та використати досвід громад, що вже здійснили такі кроки, скориставшись їх уроками та слушними порадами;

враховувати досвід та напрацювання колег із інших громад, що також здійснюють зміни, обмінюючись досягненнями та шляхами виходу зі складних ситуацій;

отримати можливість втілити на практиці одержані знання щодо формування мереж – створивши в громаді спроможну мережу надання послуг;

отримати менторську підтримку експерта.

Перейти до вмісту