Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Фестивалі повертаються: які свята невдовзі відзначатимуть на Полтавщині

З початку 2020 року на Полтавщині фестивалі не проводили через поширення коронавірусної інфекції. Наразі в області вирішили відродити проведення свят, але з дотриманням карантинних обмежень.

Про орієнтовні дати фестивалів, які вже найближчим часом мають відбутися, розповіла директор Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Ірина Удовиченко на засіданні комісії Полтавської облради з питань освіти, науки та культури.

“Можу анонсувати деякі заходи, які будемо проводити вже з червня. Звичайно, не так масштабно, як це було раніше. Приміром, в Опішні 26 червня плануємо провести Феєрію гончарства. Далі 6-7 липня “Купальські ігри” на батьківщині Миколи Гоголя. Далі беремо участь в обласному фестивалі дитячої творчості “Миргородський квітограй”. 14 серпня запланований Гелон-фест, 23 серпня – “Решетилівська весна”, – розповіла Ірина Удовиченко.

Також у вересні заплановано проведення “SlyvaFest” в Опішні, “Солодкий Кременчук”.

У першій половині червня у театрі імені Гоголя, за словами директора Департаменту, відбудеться свято до Дня медичного працівника (відзначається 20 червня). Також вже готуються до святкування Дня державного службовця (23 червня) та Дня Конституції України (28 червня).

Перейти до вмісту