Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Для кременчуцьких рятувальників провели психологічний тренінг

Психолог Головного управління ДСНС в Полтавській області провела у Кременчуці тренінг «Спектр психоемоційних станів у період кризи – реакція на подолання перешкод», в якому взяли участь керівники та інспекторський склад 4-го Державного пожежно-рятувального загону з охорони об’єктів.

Мета заняття – мобілізація знань для кращого подолання криз, зосередження уваги на факторах, які заважають розв’язанню проблем, інформує сайт ГУ ДСНС в Полтавській області.

Завдяки запропонованим технікам, начальницький склад загону познайомився з категоріями внутрішніх ресурсів, які допомагають вирішувати складні життєві ситуації. Були детально розглянуті можливості власного тіла, роботи вищої нервової системи, особливості мислення, на які можна більш продуктивно спиратися, відповідно до різного періоду переживання кризи.

Психолог Головного управління Тетяна Ватульова акцентувала увагу на тому, що адаптація до ситуацій в одних випадках приносить радість і відкриває перспективи подальшого особистісного зростання, а в інших призводить до розвитку життєвих криз. Учасники тренінгу поділилися власним досвідом, який дозволив краще зрозуміти, що в життєвих ситуаціях усвідомлення власних проблем, потреб і бажань відбувалося не завжди комфортно, по-різному у кожного. Але вже пережиті кризи, які несли загрозу стабільності, стали потенційною можливістю для зміцнення і особистісного росту.

В ході тренінгу тема кризи розглянута, як різноманітний потенціал дії, перевірка наявних якостей і можливостей та набуття нового досвіду. Учасники позитивно оцінили свою участь у роботі та зазначили, що сприйняття реальних проблемних ситуацій змінилося, покращився настрій, що розширює діапазон вибору можливості переключатись або обирати кращий варіант.

Перейти до вмісту