Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Депутати планують заснувати Премію Полтавської обласної ради імені Сергія Гнойового

У Полтавській обласній раді планують заснувати щорічну премію імені Сергія Гнойового для вшанування творчості видатних майстрів у галузі образотворчого мистецтва.

Відповідний проєкт рішення розглянули депутати на засідання комісії Полтавської облради з питань освіти, науки та культури.

“Сергій Гнойовий є одним з тих, хто започаткував мистецьке таке явище, як “полтавська художня школа”. Народився він під Полтавою у селі Рибці. За свою творчість КДБ проводили з ним “профілактичні бесіди”. Але тим не менш він залишився вірним своєму мистецькому напрямку. Заснування такої премії було б добрим знаком для всієї художньої мистецтвознавської спільноти”, – зазначив на засіданні депутат Полтавської облради Микола Кульчинський.

Помер відомий художник у ніч з 22 на 23 вересня 2019 року на 65-році життя.

Питання про заснування премії розглядатимуть на найближчому засіданні Полтавської обласної ради.

Премія присуджуватиметься в наступних номінаціях:

1. Живопис.

2. Графіка.

3. Скульптура

4. Декоративно -прикладне мистецтво

Конкурс є відкритим для митців віком від 18 років.

Згідно з положенням, пропозиції про присудження Премії вносять державні органи, органи місцевого самоврядування, заклади культури, творчі спілки, національно-культурні та культурно-просвітницькі товариства. Прийом конкурсних робіт відбувається з 1 серпня по 1 жовтня в Полтавському Краєзнавчому музеї ім. Василя Кричевського. Підсумкове засідання Журі буде в день народження Сергія Гнойового 5 жовтня. Урочисте вручення премії проводитимуть на свято Покрови у Полтавському Краєзнавчому музеї.

Перейти до вмісту