Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Безробітні Кіровоградщини опановують основи рослинництва в Полтавському центрі професійно-технічної освіти

10 безробітних з Голованівського району Кіровоградської області долучилися до онлайн-курсу у «Школі фермерства 2.0». Навчання проходить на базі Полтавського ЦПТО ДСЗ.

Про це повідомляє сайт Полтавського обласного центру зайнятості.

«Школа фермерства 2.0» – це комплексний короткостроковий навчальний онлайн курс, що об’єднує різні напрями сільського господарства: вирощування овочів, фруктів, ягід, птиці, великої рогатої худоби, бджільництво, квітникарство, а також економічні питання, питання новітніх технологій в кожній галузі тощо.

Навчання організоване на замовлення СФГ «Славутич», яке є надійним партнером Голованівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості у напрямку забезпечення роботою місцевих мешканців.

Основним видом діяльності підприємства є вирощування зернових культур, бобових культур і насіння олійних культур. Серед нових видів діяльності, які розвиває підприємство, – вирощування плодових, овочевих рослин та винограду.

Керівник фермерського господарства Ігор Кравчук каже, що про «Школу фермерства» він дізнався від фахівців служби зайнятості.

«Я для себе зрозумів, що короткострокові курси, які організовує служба зайнятості, можуть сприяти впровадженню у розвиток садівництва та виноградарства нових технологій, які орієнтовані на ефективність вирощування у господарстві плодово-ягідних культур. Тож вирішив спробувати», – говорить Ігор. Кравчук.

У результаті було підписано угоду щодо організації професійного навчання, що проходитиме на базі Полтавського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. З урахуванням карантинних обмежень, курси організовані в онлайн-форматі.

Напрямок, за яким навчаються безробітні мешканці Голованівського району, – «Фермерство – школа успішного аграрія». Курс включає питання як теоретичного характеру, так і практичного спрямування.

Основними темами, що входять до курсу лекцій є «Плодівництво як галузь рослинництва» та «Ягідні рослини», під час яких слухачі дізнаються про особливостi вирощування садових та ягiдних культур, інтегрований захист плодових, ягiдних культyр i винограду, загальнi вiдомостi щодо шкiдникiв i хвороб та нові методи боротьби з ними. Крім того, безробітні ознайомляться з основними аспектами, що регулюють питання охорону праці в сiльському господарстві.

На завершення навчання буде проведено підсумкове заняття, за результатами якого безробітні отримають посвідчення про проходження курсів цільового призначення. Відповідно до укладеного договору з роботодавцем-замовником, безробітні будуть працевлаштовані.

Довідково. Центрами професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розроблено 26 освітніх програм для курсів цільового призначення сільськогосподарського напряму у форматі «Школа Фермерства 2.0». До професійного навчання можуть бути залучені зареєстровані безробітні та всі бажаючі особи, які мають намір пов’язати своє професійне життя зі сферою сільського господарства.

Перейти до вмісту