Ви тут:
Суспільство Україна 

14% закладів харчування не повернулися до роботи після весняного локдауну, – Опендатабот

За період весняного локдауну кількість працюючих ресторанів скоротилася на 14%. Їх обіги скоротилися на 12%.

Про це повідомляє Опендатабот.

Як пише ЕспресоTV, в 20 числах березня у Києві, Львові, Одесі був введений локдаун, який завершився наприкінці квітня. В умовах обмежень «червоної» зони ресторани могли працювати лише на виніс. В деяких областях обмеження були зняті раніше, тому вже наприкінці квітня спостерігався незначний зріст.

Згідно з повідомленням, за період весняного локдауну кількість закладів харчування скоротилася на 14%. При цьому їх обіги впали на 12%.

Експерти нагадали, що у кінці березня в багатьох українських містах був введений локдаун, який завершився наприкінці квітня. В умовах обмежень “червоної” зони ресторани могли працювати лише на виніс. В деяких областях обмеження були зняті раніше, тому вже наприкінці квітня спостерігався незначний ріст.

Зазначається, що на травневі свята обмеження були зняті, однак відкрилося 2% ресторанів. Обіг також збільшився лише на 2% у порівнянні з показниками локдауну.

Загалом, за інформацією Опендатабот, за рік ресторанний бізнес втратив майже 40% від працюючих закладів.

Система Orphus