Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Зловживати овочами та зеленню небезпечно, – поради дієтолога

Напередодні літа в магазинах починають з’являтися ранні овочі та зелень, які користуються особливою популярністю після зими.

Однак дієтологи не рекомендують зловживати рослинною їжею, оскільки вона при всій своїй корисності може завдати шкоди організму, пише Наша мама.

Зокрема фахівці попереджають, що в їжу можна вживати різні стебла зелені, оскільки в них збираються речовини, що завдають шкоди організму у великих кількостях. Моркву необхідно обрізати з кожного боку, а також намагатися не вживати серцевину.

З цієї ж причини при варінні картоплі необхідно кілька разів міняти воду, щоб прибрати шкідливі речовини з готового продукту. Фахівці звертають увагу на те, що по шкірці помідора можна визначити кількість нітратів в ньому. Чим товща шкірка, тим більше хімії в овочі.

фото ілюстративне

Система Orphus