Ви тут:
Суспільство 

314 тис за добу: в Індії найбільша кількість випадків COVID-19 у світі з початку пандемії

22 квітня коронавірус в Індії виявили у понад 314 тисяч людей, що є найбільшим показником у світі від початку пандемії.

Черговий антирекорд в країні фіксують на тлі колапсу системи охорони здоров’я та критичної нестачі лікарняних ліжок і кисню, передає Еспресо.

За останні 24 години в Індії виявили 314 835 нових випадків зараження ковідом та 2 104 летальні випадки.

Як зазначає газета Times of India, попередній світовий антирекорд добового приросту хворих на ковід був зафіксований у США — 8 січня 2021 року там виявили 307 581 нового хворого.

На тлі високих показників захворюваності в Індії багато лікарень зіткнулися із гострою нестачею ліжок та ліків, а також медичного кисню.

Раніше Верховний суд Індії зобов’язав уряд перенаправляти кисень із промислового використання у лікарні, щоб врятувати життя людей.

“Не можна, щоб люди помирали, бо немає кисню. Благайте, позичайте або крадіть, це надзвичайна ситуація в країні”, — сказали судді, реагуючи на петицію лікарні Нью-Делі з проханням втрутитись.

Уряд направив більше кисню до семи найбільш уражених від хвороби штатів.

Як розповіли виданню очевидці, швидкі їздять від однієї лікарні до іншої, намагаючись знайти ліжка для нових хворих.

“Я намагаюся знаходити ліжка для пацієнтів щодня, і надзвичайно засмучує те, що я не можу їм допомогти. За останній тиждень троє моїх пацієнтів померли вдома, оскільки не змогли отримати ліжка. Як для лікаря, це жахливі почуття”, — розповів Санджай Гурурадж, медик з лікарні й дослідницького центру Шанті, що базується в Бангалору.

Великий потік тіл померлих від коронавірусу прибуває у крематорії.

“Тіла були скрізь, їх кремували на тротуарах, призначених для прогулянок. Я ніколи в житті не мав такого потоку мертвих тіл”, — розповів Шехар Чакраборті з крематорію у місті Лакхнау.

Подекуди доводиться встановлювати тимчасові платформи для кремації тіл.

Надвисокі показники захворюваності в Індії фіксують від середини квітня.

Загалом в країні, де проживає 1,4 мільярда людей, коронавірус діагностували понад 15,9 мільйона осіб від початку пандемії, понад 184 тисячі людей померли у зв’язку із хворобою.

Загалом у світі коронавірусом інфікувалося понад 144 мільйона людей.

Перейти до вмісту