Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

З початку року полтавські аудитори відшкодували втрат на 6,9 млн грн

За результатами проведених фахівцями Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області заходів державного фінансового контролю впродовж січня-березня 2021 року виявлено втрат фінансових та матеріальних ресурсів на загальну суму 55 млн грн.

Завдяки проведеній аудиторами роботі забезпечено відшкодування фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму 6,9 млн грн, повідомляє пресслужба Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області.

За підсумками проведених державних фінансових аудитів минулих років та за результатами впроваджених рекомендацій у січні-березні досягнуто економічного ефекту на суму 83 млн грн. Правоохоронним органам передано матеріали 10 заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 3 досудових розслідування та вручено 3 письмових повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

За порушення законодавства з фінансових питань 7 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 3 – до дисциплінарної та 3 -до адміністративної відповідальності за порушення законодавства про закупівлі.

Також за порушення законодавства про закупівлі на розгляд до суду направлено 6 протоколів про адміністративні правопорушення. Упереджено втрат фінансових та матеріальних ресурсів через неефективні управлінські дії або рішення на суму 8,3 млн грн.

Перейти до вмісту