Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Від дотримання карантину на Великдень залежить, як скоро область вийде з “червоної” зони, – Синєгубов

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов під час апаратної наради наголосив на дотриманні карантинних вимог і рекомендацій на Великдень.

«У Полтавської області є всі шанси вийти з червоної зони карантину, але за умови, якщо й надалі дотримуватися усіх відповідних норм». Запроваджений урядом адаптивний карантин – інструмент, який дає змогу ефективно стримати й локалізувати поширення коронавірусної інфекції», – сказав Олег Синєгубов.

На початку квітня, коли в деяких громадах були посилені карантинні заходи, рівень госпіталізації на Полтавщині сягав 80 на 100 тис. населення. Зараз – 58,2 на 100 тис., тобто рівень госпіталізації зменшився на 27%. Також протягом останнього тижня завантаженість ліжок зменшилася до 44,7%. Ці показники перебувають у межах норми, водночас коефіцієнт виявлення випадків інфікування дещо підвищений – 21,7% (норма – менше 20%). Поліпшилася й динаміка виявлених випадків запалення легень: якщо нещодавно фіксували по 200 пневмоній за добу, наразі – 130.

Читайте також: Посилення карантинних обмежень дало позитивні результати, – Віктор Лисак

Згодом Полтавська ОДА буде звертатися до уряду з проханням зміни карантинної зони на помаранчеву.

«Напередодні свят прошу полтавців пам’ятати про карантинні вимоги. МОЗ та уряд детально роз’яснили, як повинні проходити заходи у храмах на Великдень. Під час святкового служіння та освячення їжі присутні повинні бути в масках, як всередині приміщень, так і на подвір’ях храмів. До церкви бажано ходити по одному представнику від сім’ї, а не великими компаніями. Обов’язкове дотримання дистанції. Як і минулого року багато церков будуть проводити службу онлайн, можна збільшити кількість сесій благословення та зменшити їх тривалість, щоб не створювати натовпів», – розповів Олег Синєгубов.

Усі рекомендації надіслані духовенству, а правоохоронні органи слідкуватимуть за дотриманням карантинних норм під час богослужінь.

Перейти до вмісту