Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Вербна неділя: що не можна робити у це свято

Цього року Вербна неділя припадає на 25 квітня. Дата цього свята щороку змінюється, залежно від Великого посту.

Православні християни відзначають це свято кожної 6-ї неділі посту. Віряни йдуть до церкви, щоб освятити гілочки верби, що замінюють пальмові гілки, якими зустрічали Христа у Єрусалимі перед розп’яттям. Звідси походить назва свята – Вербна неділя, пише maximum.fm.

У це свято радять прийти до церкви та освятити гілочки верби, які упродовж року приноситимуть добробут та щастя в родину. Також можна садити кімнатні рослини, адже вони будуть гарно рости увесь рік. Помолитись не лише у храмі, а й перед сном, щоб Бог дав міцне здоров’я для всієї сім’ї. Якомога більше думати про хороше та допомагати всім, хто цього потребує.

Що не можна робити на Вербну неділю

Вербна неділя має не лише чимало традицій, а й стільки з заборон. Однією із найпоширеніших для всіх церковних свят є заборона на прибирання вдома, а також важку фізичну працю.

У Вербну неділю не може займатись шиттям, вишиванням, пранням, а також звичайними домашніми клопотами.

Не можна також вживати нецензурну лайку, конфліктувати з людьми навколо. Також навіть погані думки у цей день притягувались, тому краще нікому не бажати зла, а також не думати про негатив.

У день Вербної неділі жінкам забороняли розчісуватися та заплітати коси, адже це могло прикликати до домівки біду та нещастя.

Не можна зривати гілочки верби поблизу кладовищ, а також з дерев, у яких є дупло або ж гніздо.

Краще не влаштовувати гучних святкувань та гулянок, а також уникати надто великих компаній та зустрічей.

Краще підготувати всі страви завчасно. Їжа у цей день повинна бути скромною та пісною.

Священники радять зменшити час перебування за технікою, а також уникати подій та зустрічей, які можуть викликати у вас негативні емоції. Відтак, у народі забороняють відвідувати цвинтарі у цей день.

Не можна також виганяти худобу та тварин на вулицю, якщо погода не надто хороша для прогулянки.

Фото: ілюстративне

Перейти до вмісту