Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

В Україні планують ввести кримінальну відповідальність за “напад” на медпрацівника

31 березня Комітет з питань здоров’я нації, голова тимчасової робочої групи з питань реформування системи охорони здоров’я ухвалив законопроєкт № 5124 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо вдосконалення захисту професійної діяльності медичних та фармацевтичних працівників».

Про це повідомив у фейсбуці голова Комітету з питань здоров’я нації, голова тимчасової робочої групи з питань реформування системи охорони здоров’я Михайло Радуцький.

Читайте також: Єдине, що наразі знизить соціальні контакти – переведення людей на дистанційну роботу, – Радуцький про боротьбу з COVID

Радуцький зазначив, що Комітет регулярно отримує інформацію про напади на лікарів, на працівників бригад швидкої допомоги, на фармацевтів. Під час пандемії кількість неадекватних людей, які виміщають свій гнів на медиках, зросло. Тому питання запровадження кримінальної відповідальності за напад на медичного працівника необхідно вирішувати терміново.

“Ми пропонуємо доповнити Кримінальний кодекс України новою статтею щодо встановлення кримінальної відповідальності за погрозу чи насильство над медичним або фармацевтичним працівником. Погроза вбивством каратиметься позбавленням волі терміном до 2 років, умисне нанесення побоїв легкої чи середньої тяжкості – до 5 років, тяжких ушкоджень – від 5 до 12 років”, – написав Михайло Радуцький.

Комітет спрямував законопроєкт № 5124 до Комітету з питань правоохоронної діяльності, який має прийняти остаточне рішення та передати документ до ВР.

Перейти до вмісту