Ви тут:
Суспільство 

Українські курсанти-вертолітники здійснили перші вильоти на вертольотах Мі-8

У бригаді армійської авіації імені Ігоря Сікорського відбулась чергова льотна зміна. Вона проходила за схемою «день-ніч за встановленого мінімуму погоди».

Як повідомляє АрміяInform, до планової таблиці польотів були включені завдання на здійснення вильотів у зону та на майданчик, висіння, повітряного транспортування вантажів зовнішніми підвісками тощо. Упродовж нічної фази екіпажі відпрацьовували вильоти в окулярах нічного бачення. Окрім того, фахову підготовку на командирів екіпажів продовжили й молоді лейтенанти.

Особливістю польотів, за словами командира частини, став дебют курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, які проходять практику на базі авіаційної бригади. Майбутні пілоти за визначеним планом здійснили свої перші вильоти на вертольотах Мі-8.

“До виконання вправ ми пройшли відповідну попередню підготовку на базі навчального закладу. Дотепер маю практику експлуатації лише вертольота Мі-2. Перед першим вильотом на Мі-8 трохи хвилююсь, але у своїх силах упевнений, як і всі мої товариші. Тим більше завжди поруч досвідчені командири екіпажів, які мають солідний льотний і бойовий досвід”, – розповів курсант четвертого курсу ХНУПС Дмитро.

Перейти до вмісту