Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

УАФ довічно дискваліфікувала ексфутболістів клубів Полтави та Горішніх Плавнів

Артем Бессалов та Іван Зубахін свого часу виступали відповідно за «Полтаву» та «Гірник-спорт».

Як ми вже раніше повідомляли, КДК УАФ розглянув справу за заявою Комітету з етики та чесної гри УАФ та Служби безпеки України щодо виступів громадян України, які зареєстровані в Інформаційно-аналітичній базі УАФ, у складі збірних команд т. зв. «ЛНР» та «ДНР».

У підсумку УАФ довічно дискваліфікувала гравців, які виступали у матчах так званих збірних. Серед них двоє футболістів, які раніше виступали у клубах Полтавщини:

Артем Бессалов (1983 р.н.). Вихованець маріупольського спорт-інтернату, перший тренер — В. Каяк. Після завершення навчання в спорт-інтернаті за рекомендацією дитячого тренера Анатолія Самгіна відправився на перегляд у «Машинобудівник». Тренер дружківців Віктор Пищев розгледів у Бессалові потенціал, і клуб запропонував йому трирічний контракт. Через рік Артем покинув команду, перейшовши в вищоліговий донецький «Металург».

Читайте також: Важка втрата: провідний футболіст “Ворскли” пропустить матч із “Зорею”

Влітку 2009 року відбувся перший прихід Бессалова в «Миколаїв». У першому сезоні під керівництвом Михайла Калити, а потім В’ячеслава Мазараті Бессалов у складі «корабелів» до останнього туру претендував на підвищення в класі, але в підсумку миколаївці залишилися у другій лізі ще на один сезон, а сам Бессалов пішов до Анатолія Безсмертного в «Полтаву». У складі полтавців провів 67 матчів та забив 4 м’ячі. Півфіналіст Кубка України у сезоні 2016/17.

Іван Зубахін (1986 р.н.). У складі «Гірник-спорту» з Горішніх Плавнів провів 15 матчів (сезони 2008/09 та 2009/10), серед яких гра у Кубку України.

Перейти до вмісту