Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Пирятинській громаді відзняли проєкт “Мандри країною”

У Пирятин завітала знімальна група проєкту “Мандри країною” Лілії Рубан, щоб зняти програму про туристичну привабливість краю. Мета проєкту – популяризація маленьких міст України, які зберегли свою історичну пам’ять і національну автентичність.

«Мандри країною» планують побувати в понад 450 містах України, таким чином скласти унікальну мапу нашої країни, зібрану, ніби з пазлів, із відео сюжетів про історію, традиції та красиві місця.

Як розповіли у Пирятинській міськраді, протягом дня аж до темної ночі знімальна група мандрувала Пирятинською територіальною громадою в пошуках найпрезентабельніших місць. Познайомилася із перлинами Пирятинщини: місцем зйомки фільму “Королева бензоколонка” та його героями, з місцем, де зароджувалося місто – Замком, з Собором Різдва Богородиці, з мальовничим островом Масальський, з пірамідою i палацом Закревських у Березовій Рудці та іншими красотами.

Туристичний супровід під час знімального процесу забезпечило управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Пирятинської міської ради.

Перейти до вмісту