Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

У Полтаві пройде Весняна першість міста з тенісу

В змаганнях візьмуть участь спортсмени віком до 12 років.

Як розповіли у Федерації тенісу України, турнір пройде 24 та 25 квітня. Місце проведення – тенісні корти клубу «Планета теніс». Покриття – ґрунт.

На даний час свою участь підтвердили 17 спортсменів з різних куточків країни.

В Україну теніс завезли англійські купці, які 1890 року створили тенісні клуби в Одесі і Таганрозі; згодом теніс поширився і по інших містах України, а 1913 року відбулися тенісні змагання у Києві. У 1920-х роках відбулися спершу показові тенісні матчі в Одесі, з 1930 року розпочалися змагання за першість України; їх продовжують і після 1945 року в категоріях командної першості, особистої — чоловіків, жінок, змішаних пар; влаштовуються також зимові змагання, змагання молоді тощо.

У Галичині перші тенісні (ситківкові) клуби постали в 1890-их роках під впливом зв’язків з Віднем. Теніс пропагував у «Соколі» і студентських спортивних клубах Іван Боберський, який у 1911 році видав підручник «Ситківка». Перші змагання з ситківки у Львові провело спортивне товариство «Україна» (1911; Петро Франко, О. Кульчицький). У 1924 постав Львівський ситківковий клуб (ЛКС, діяв до 1939), що мав власні корти й проводив змагання на першість Західної України.

У США і Канаді теніс пропагує Карпатський Лещетарський Клуб (з 1955 відбуваються щорічні змагання за першість Союзу Україно-Американських спортивних товариств) і Українські спортові централі Америки і Канади в групах молоді й сеньйорів.

Перейти до вмісту