Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У першій міській лікарні Полтави відкрили оновлене відділення анестезіології та інтенсивної терапії

21 квітня у першій міській клінічній лікарні Полтавської міської ради.

Про це повідомили у міській раді.

Комунальне підприємство “1-А міська клінічна лікарня Полтавської міської ради” – багатопрофільний лікувальний заклад, який обслуговує 561 тисячу 700 осіб населення Полтавської територіальної громади.

Щоденно в цілодобовому режимі госпіталізуються пацієнти з гострою хірургічною, травматологічною, терапевтичною, неврологічною патологією, гострим мозковим інсультом.

Сучасні умови життя вимагають постійного оновлення матеріально-технічної бази, проведення капітальних та поточних ремонтних робіт, впровадження новітніх технологій в лікувальний та діагностичний процес.

Тому, саме для проведення капітального ремонту з реконструкцією відділення анестезіології та інтенсивної терапії із міського бюджету були виділені кошти в сумі 12 мільйонів 580 тисяч 490 гривень.

Відділення анестезіології та інтенсивної терапії загальною площею 320 кв.м. розташоване на 4-му поверсі головного корпусу лікувального закладу та розраховане на 8 ліжок, у якому щорічно спеціалізовану анестезіологічну та інтенсивну медичну допомогу отримують понад 1200 пацієнтів.

Робота лікарів відділення спрямована на забезпечення анестезіологічного супроводу оперативних втручань, інтенсивний нагляд за післяопераційними пацієнтами, за пацієнтами з порушенням вітальних функцій.

При проведенні реконструкції та капітального ремонту було передбачено заміну та встановлення приточно-витяжної системи вентиляції та кондиціонування повітря з системою кліматконтролю, що відповідає сучасним вимогам протиепідемічного режиму, встановлено централізовану вакуумсистему, сучасну систему пожежогасіння, замінено кабелі електроживлення з можливістю тривалого автономного енергозабезпечення, враховані потреби для маломобільних груп населення, проведені оздоблювальні роботи. Наразі ремонтні роботи завершені.

У відремонтованому відділенні створені необхідні умови для надання висококваліфікованої інтенсивної допомоги з використанням прогресивних форм і методів діагностики та лікування у відповідності до сучасних вимог. Відділення оснащене сучасною дихальною апаратурою з можливістю неінвазивної вентиляції легень, інфузоматами, приліжковими аспіраторами, дефібрилятором, апаратом для гострого гемодіалізу , аналізатором газів, рентгенологічним апаратом, апаратом ультразвукової діагностики, електрокардіографом.

Кожне місце пацієнта обладнане функціональним ліжком із приліжковими консолями, які оснащені кисневими виходами, виходом стисненого повітря, можливістю розміщення моніторів спостереження, які є системою центральної моніторингової станції та дають змогу спостерігати за станом хворого з сестринського поста і ефективно реагувати на зміни показників життєдіяльності.

На придбання медичного обладнання із міського бюджету було витрачено 9 мільйонів 927 тисяч 553 гривні.

Перейти до вмісту