Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Лубенській громаді вшанували пам’ять героїв-прикордонників

30 квітня керуючий справами виконкому Лубенської міськради Юлія Білокінь взяла участь у покладанні квітів до пам’ятника та братської могили воїнів 94-го прикордонного полку та до пам’ятного знаку загиблим прикордонникам на північній околиці міста Лубни.

Як загальновідомо, святкування Дня прикордонника встановлено згідно з указом Президента від 27 квітня 2018 року «З метою вшанування мужності та героїзму захисників державного кордону України, враховуючи внесок прикордонників у боротьбу за незалежність України». Саме цього дня 1918-го року, під час російсько-української війни, армія УНР вийшла на кордон України та встановила на ньому державні символи, повідомляє сайт Лубенської міськради.

13 вересня 1941 року фашистські танки підступили до міста з боку села Засулля і тоді першими біля мосту через Сулу їх зустріли прикордонники. Земляки завжди пам’ятатимуть про цей неоціненний подвиг військових, які захистили нашу землю, поклавши свої життя.

Воїнів-прикордонників – захисники міста, поховано у братських могилах по вулиці Прикордонників та по вулиці Круглицькій.

Поклали квіти та вшанували героїв-прикордонників у мікрорайоні №7, що на “Василенковому полі», керуючий справами виконкому Юлія Білокінь, спеціаліст по роботі ОСН Тетяна Безверха разом з представниками активу ветеранської організації.

Після цього Юлія Білокінь, разом з присутніми у такому ж складі, відвідали північну околицю міста, в напрямку до с.Клепачі, тут насипано курган на місці, де під час боїв був колодязь, куди фашисти скидали тіла вбитих і поранених прикордонників.

Лубенці глибоко шанують пам’ять захисників свого міста, в дні свят покладають до їх могил квіти.

Перейти до вмісту