Ви тут:
Спорт Суспільство 

У Формулі-1 ввели спринт-кваліфікації на сезон 2020/21

Керівництво Формули-1 погодило введення нових кваліфікаційних гонок перед гран-прі. У 2021 році відбудуться перші спринт-кваліфікації.

Про це повідомляє Суспільне Спорт.

У Формулі-1 погодили концепцію спринт-кваліфікації та їхню кількість у 2021 році. У спринті гонщики повинні подолати дистанцію в 100 км за 25-30 хвилин, за підсумками чого визначаться їхні стартові позиції на гран-прі.

Крім того, що спринт-кваліфікація визначатиме стартові позиції болідів перед гран-прі, троє найкращих гонщиків отримають очки в особистий залік Формули-1. За перемогу в спринт-кваліфікації передбачено 3 очки, друге місце отримає два очки, а третє – одне очко.

“Формат розроблений з метою збільшення подій на трасі та залучення фанів новим та інноваційним шляхом. Він також сприяє балансу: нагороджує пілотів та команди за заслуги і дає можливість поборотися на трасі в суботу за кращу позицію під час гран-прі”, – повідомляється у зверненні комісії Формули-1.

Перша спринт-кваліфікація відбудеться в липні на трасі в Сільверстоуні, ще одна відбудеться в вересні в Монці. Заключну спринтерську кваліфікацію хочуть провести наприкінці сезону за межами Європи.

Як виглядатиме вікенд у Формулі-1 зі спринт-кваліфікаціями

  • П’ятниця: вранішня перша практика (60 хвилин). Командам дозволено обирати два типи шин.
  • П’ятниця: кваліфікація. За її підсумками визначаться стартові позиції болідів у спринт-кваліфікації.
  • Субота: вранішня друга практика (60 хвилин). Командам дозволено обрати один тип шин.
  • Субота: спринт-кваліфікація. Підсумкові місця у спринт-кваліфікації визначать розміщення болідів на гран-прі.
  • Неділя: гран-прі.

Якщо перед гран-прі спринт-кваліфікація не передбачена, то гонщики традиційно матимуть вільні заїзди у п’ятницю та кваліфікацію у суботу, яка визначає стартові позиції пілотів перед гран-прі.

Перейти до вмісту