Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

У двох регіонах України прийняли стратегії боротьби з тютюнопалінням

У Рівненській та Херсонській областях схвалено регіональні стратегії з подолання негативного впливу тютюнокуріння на здоров’я населення.

Цього вдалося досягти завдяки спільним зусиллям центрів громадського здоров’я, неурядових організацій, представників місцевої влади в рамках проєкту «Посилення реалізації Рамкової Конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну в Україні», повідомляють у Центрі громадського здоров’я.

Затверджені регіональні Стратегії відповідають положенням Рамкової конвенції Всесвітньої організації охорони здоров’я із боротьби проти тютюну, 15-річчя ратифікації якої відбулося в березні 2021 року.

Стратегії започаткують:

  • ефективну міжсекторальну співпрацю у сфері боротьби з тютюном;
  • координаційний механізм за дотриманням законодавства у сфері контролю над тютюном;
  • механізм системного проведення інформаційних кампаній;
  • сприяння наданню допомоги у відмові від куріння;
  • суттєве зниження поширеності куріння серед населення.

Затверджені Стратегії допоможуть не лише зменшити негативні наслідки вживання тютюну та захистити населення областей від шкідливого впливу тютюнового диму, але і знизити тягар хвороб та витрати системи охорони здоров’я.

Центр громадського здоров’я МОЗ України організовує роботу з розширення такого позитивного досвіду регіональних механізмів контролю над тютюном ще на три регіони у 2021 році.

Перейти до вмісту