Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Цього тижня в Україну має надійти вакцина проти коронавірусної інфекції Pfizer, – Степанов

В Україні розпочалась вакцинація препаратом CoronaVac. 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу розповів, що наступна на черзі – Pfizer-BioNTech.

За його словами,  Pfizer приїде в Україну “найближчими днями”. Постачання відбудуться в рамках механізму глобального розподілу вакцин COVAX.

“Наступну партію вакцин, яку ми очікуємо найближчими днями, якщо сказати вірніше, то вже на цьому тижні – вакцина компанії Pfizer”, – сказав Степанов.

COVAX підтвердило Україні постачання 8 мільйонів доз вакцин. Міністр розповів, що в рамках програми вже цього тижня в Україну надійде 177 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNTech. Її планують використовувати в будинках інтернатах та в будинках для осіб похилого віку.

Також Степанов заявив, що за 2021 рік МОЗ планує вакцинувати щонайменше 50% населення України. Хоч зізнається, що є проблема з постачанням препаратів.

“Ми поставили собі за мету у 2021 році захистити не менше 50% громадян. А краще 70% громадян. Тобто провести щеплення саме для такої категорії громадян, щоб у нас почав формуватися колективний імунітет. Я точно знаю, що нам це під силу і що ми це зробимо”, – зазначив Степанов.

Міністр заявив, що медична система України повністю готова до такої вакцинальної кампанії. єдина проблема – постачання вакцин. Станом на квітень 2021 року в Україні законтрактовано 32 мільйони доз вакцин проти коронавірусу.

Перейти до вмісту