Ви тут:
децентралізація Суспільство Україна 

Триває набір до Школи лідерів громад

Українська школа політичних студій (УШПС) розпочала відбір на програму Школи лідерів громад 2021 року. Подати заявку на участь у конкурсі можна з 15 квітня по 10 травня.

Про це повідомили у пресцентрі ініціативи “Децентралізація“.

Школа лідерів громад – це навчальна програма, створена об’єднувати місцевих лідерів з усіх регіонів України та допомагати їм розвивати їхні громади. Проєкт існує з 2015 року під егідою Української школи політичних студій та Лабораторії законодавчих ініціатив за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Школа лідерів громад проводитиметься уже вчетверте. Попередні три випуски програми об’єднали понад 250 лідерів з різних регіонів України. Попередня Школа лідерів громад була присвячена проведенню місцевих виборів. За результатами програми, 48% випускників програми ШЛГ різних років балотувалися на місцевих виборах 2020 року. 40% з них – перемогли та продовжують розвивати свої громади в органах місцевого самоврядування.

Школа лідерів громад 2021 кардинально відрізнятиметься від програм попередніх років. Окрім вивчення принципів ефективного управління, важливих аспектів реформи децентралізації та інструментів громадської участі, учасники отримають довгострокове менторство для вирішення нагальних потреб громад.

До участі у програмі запрошуються люди, які:

  • є представниками місцевого самоврядування всіх рівнів, головами територіальних громад, місцевими активістами та волонтерами;
  • мають значні професійні здобутки;
  • займають активну життєву позицію;
  • демонструють лідерські якості;
  • володіє потенціалом плідного використання знань, отриманих в рамках проєкту, на користь суспільству та громаді;
  • мають кредит довіри та підтримку громади;
  • зможуть долучити свою громаду до програми екологічного менторства та співпрацювати з консультантом з екологічних питань;
  • готові працювати з громадою за допомогою інструментів, отриманих під час навчання, після завершення програми.

Заповнити анкету на участь можна до 10 травня включно. Проведення програми планується в офлайн-форматі. Однак у зв’язку з карантинними обмеженнями формат може змінитися.

Участь у програмі є безкоштовною.

Усі деталі про Школу лідерів громад 2021 та анкета тут.

Перейти до вмісту