Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Субвенцію за програмою “Спроможна школа” спрямують на формування нового освітнього простору

Уряд вніс зміни до Порядку та умов надання субвенції “Спроможна школа для кращих результатів” – зміни стосуються напрямів використання коштів і алгоритму їхнього розподілу.

Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив 28 квітня 2021 року, повідомляє Міністерство освіти і науки.

“У 2021 році з Держбюджету виділено субвенцію в 1 млрд грн на реалізацію програми “Спроможна школа для кращих результатів”. Водночас Порядок та умови надання цієї субвенції потребували змін – і за напрямами використання коштів, і за алгоритмом їхнього розподілу. Сьогодні своїм рішенням Уряд вирішив це питання”, – повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Зокрема, зміни передбачають спрямування коштів на реалізацію проєктів, пов’язаних із формуванням нового освітнього простору, безпечного та інклюзивного (безбар’єрного) освітнього середовища, проведенням реконструкцій та капітальних ремонтів будівель (їхніх частин), споруд закладів загальної середньої освіти.

Збір проєктів від органів місцевого самоврядування проводитимуть обласні, Київська міська держадміністрації та передаватимуть до МОН. За результатами розгляду узагальненого переліку проєктів комісія відбере проєкти, що відповідають законодавству, та сформує пропозиції щодо їх погодження.

Розподіл коштів субвенції між окремими місцевими бюджетами затверджуватиметься Кабінетом Міністрів за погодженням з Комітетом Верховної Ради з питань бюджету за поданням МОН.

Кошти субвенції, згідно з розпорядженням Уряду, будуть спрямовані до бюджетів відповідних територіальних громад.

ФОТО: Освіта.ua

Перейти до вмісту