Ви тут:
Суспільство 

Сьогодні День працівників пожежної охорони

Враховуючи вагомий внесок працівників пожежної охорони України у справу боротьби з вогняною стихією, захисту життя і здоров’я людей, майна від пожеж, на підтримку ініціативи громадських об’єднань та Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Указом Президента України від 11-го жовтня 2013-го № 555/2013 встановлено професійне свято – «День пожежної охорони», яке тепер відзначається щорічно 17-го квітня.

101 — номер, знайомий нам з дитинства. Кожен знає, якщо набрати його у випадку пожежі, допомога не змусить себе чекати. Ці сміливі і безстрашні, мужні і відважні фахівці знають, як здолати стихію і зберегти життя людей.

Робота пожежника — не жарти. Вона вимагає серйозної фізичної підготовки, умінь надання швидкої допомоги, аналітичних здібностей. Щодня українські пожежники врятовують десятки життів і сотні будівель.

Але ці цифри не були б такими, якби не надійний тил пожежників — аналітики, диспетчери, водії, хіміки, технологічні фахівці, інженери по протипожежному захисту і інші фахівці, які працюють в пожежній службі. Щорік злагоджена робота великої команди забезпечує безпеку тисячам українців.

Тож хай в цей квітневий день горять лише ваші очі і лише від радості, а в душі буде тепло і спокійно!

За матеріалами інтернетджерел

Перейти до вмісту