Ви тут:
Суспільство Україна 

Шеф-кухар Клопотенко потрапив до ТОП-50 людей світу, які впливають на майбутнє гастрономії

Український шеф-кухар Євген Клопотенко потрапив до списку 50 Next — переліку людей, які найбільше впливають на майбутнє світової гастрономії.

Про це йдеться на сайті The World’s 50 Best, повідомляє Громадське.

Так, автори переліку зазначають, що у Клопотенка є дві головні цілі: підвищити культуру харчування в Україні та показати її світу. Там додали, що український шеф-кухар досягнув успіху у змінах шкільного харчування та навчанні людей місцевої кухні за допомогою статей, відео та книг: «Але він не зупиниться, поки світ не визнає кулінарну міць його країни».

Клопотенко у своєму Instagram розповів, що автори переліку самостійно з ним зв’язалися, хоч його команда паралельно надіслала заявку.

«Вони просто дізналися про мене через діяльність мого проєкту. Це означає, що кожна людина, яка професійно займається гастрономією, знає і про Україну. Тобто ми з командою реально змогли привернути увагу світу до нашої країни», — написав Клопотенко.

Український шеф-кухар додав, що наступною ціллю бачить потрапляння свого ресторану до списку The World’s 50 Best Restaurants — переліку найкращих ресторанів.

Що це за список?

50 Next цьогоріч заснували автори переліку The World’s 50 Best Restaurants — щорічного списку найавторитетніших ресторанів. Щоб потрапити до 50 Next, окрім успіхів у популяризації гастрономії, людина має бути молодшою за 35 років або мати менш як 3 роки досвіду в кулінарії.

The World’s 50 Best Restaurants існує ще з 2002 року. Його оприлюднює авторитетний журнал Restaurant. Цей перелік формують за опитуванням авторитетних шеф-кухарів, ресторанних критиків та рестораторів.

Клопотенко зазначив, що ще з кінця 2020 року хоче, аби його ресторан потрапив до цього списку: «Це про найкращі ресторани світу. Якщо ти там, то ти топ. Це мрія кожного шефа. Бо там у партнерах — Basque Culinary Center, один із найавторитетніших кулінарних закладів».

Чим відомий Клопотенко?

Це український кулінарний експерт і шеф-кухар. Він є засновником соціального проєкту «Нове шкільне харчування», переможцем кулінарного шоу «МастерШеф» та засновником ресторану української кухні в Києві.

Крім того, Клопотенко є популяризатором української кухні у світі. Зокрема, він очільник організації «Інститут культури України», яка домоглася потрапляння борщу до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.

Система Orphus