Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Рятувальники закликають полтавців не провокувати пожежі в екосистемах області

На торії    Полтавської області станом на 3 березня сталося 250 пожеж на відкритій території. Внаслідок займань вогнем було знищено понад  500 га сухої рослинності. Спалювання сухостою несе велику шкоду навколишньому середовищу, а дії паліїв підлягають адміністративній відповідальності.

Про це повідомили у ГУ ДСНС у Полтавській області.

З метою зменшення кількості пожеж у природних екосистемах рятувальники проводять з громадянами профілактичні бесіди. Так, фахівці Служби порятунку поспілкувалися з мешканцями м. Горішні Плавні, смт. Котельва та с. Рокитне Кременчуцького району.  Рятувальники нагадали громадянам правила пожежної безпеки та вручили тематичні листівки.

Рятувальники вкотре закликають громадян не провокувати пожежі на відкритій території! Пожежі на відкритій території несуть небезпеку для здоров’я та життя людей, навколишнього середовища, приватного майна та водіїв, адже внаслідок задимленості від багать на автодорогах погіршується видимість, що може стати причиною дорожньо-транспортних пригод.

Служба порятунку наголошує на суворому дотриманні правил пожежної безпеки! Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

“Спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин а також неконтрольоване поширення вогню! Якщо ви помітили займання сухої трави, чагарників, лісових насаджень, або на сміттєзвалищах, негайно телефонуйте за номером  101. Лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків!”, – наголошують вогнеборці.

Перейти до вмісту