Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Полтавський виш співпрацюватиме з Черкаським технологічним університетом

15 квітня ректор Національного університету “Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка” Володимир Онищенко та ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор підписало договір про співробітництво в освітній та науковій сферах та організацію програми мобільності здобувачів вищої освіти.

Володимир Онищенко зазначив, що для студентів (бакалаврів, магістрів і здобувачів PhD) буде можливість повчитися місяць чи семестр у різних вишах. Університети планують організувати спільні освітні і наукові заходи, форуми, конференції, конкурси, семінари, літні школи тощо, повідомляє пресслужба Полтавської політехніки.

Для студентів, аспірантів та науково-педагогічних працівників відкриються можливості не лише академічної мобільності, а й підвищення кваліфікації, стажування та підготовки наукових кадрів.

“Ми маємо взаємну зацікавленість у спільному розвитку освітнього, наукового й інноваційного потенціалу, у тому числі проведенні спільних наукових досліджень. Закордонні партнери – це добре, але ж цінуємо своїх, українських колег і це велике задоволення обмінюватися ідеями, досвідом, впроваджувати кращі практики”, – прокоментував Володимир Онищенко.

Церемонія підписання документів відбулось в онлайн-форматі.

“Підписання двох важливих документів передбачає взаємообмін аспірантами та можливість отримати знання європейського рівня, поспілкуватися з провідними науковцями двох, без сумніву кращих університетів країни, запозичити кращий досвід та стимулювати інтерес студентської молоді до заняття науковою діяльністю”, – підкреслив ректор Черкаського державного технологічного університету, професор Олег Григор.

Угода про організацію програми мобільності здобувачів вищої освіти між Національним університетом “Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка” та Черкаським державним технологічним університетом започатковує новий етап в історії співпраці у підвищенні рівня теоретичної та практичної підготовки здобувачів вищої освіти університетів-партнерів, розширення їхніх можливостей у набутті досвіду проведення, впровадження результатів науково-дослідної роботи та обмін досвідом у сфері навчально-педагогічної роботи.

Перейти до вмісту