Ви тут:
Полтавщина Сільське господарство Суспільство 

Полтавщина у п’ятірці областей України, які займаються виробництвом органічної продукції

Полтавщина входить у першу п’ятірку областей України, які займаються органічним землеробством, виробництвом органічних продуктів харчування та засобів захисту рослин. Загальна площа земель, зайнятих під органічне виробництво в області становить 33,2 тисяч гектар, це близько 2,0 % від орної площі полтавських сільськогосподарських угідь.

Про це повідомив Директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації Сергій Фролов на засіданні круглого столу “Підтримка органічного виробництва в України: механізм 2021 року та нові перспективні напрямки”, яке відбулося в режимі on-line.

Засідання очолював голова Правління Федерації органічного руху України Євген Милованов. У заході взяв участь заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергій Глущенко. Основною метою заходу, що відбувся за підтримки проєкту “Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства”, було ознайомлення учасників із можливостями державної підтримки органічного виробництва в Україні, механізмами запровадження та реалізації регіональної підтримки органічного виробництва, повідомили у Полтавській ОДА.

Учасники активно обговорили питання підтримки органічного виробництва на рівні держави та регіонів. Досвідом роботи щодо підтримки органічного сільського господарства Німеччини та ЄС поділився Вольфганг Ноєрбург, короткостроковий експерт Проєкту “Німецько-українська співпраця у галузі органічного сільського господарства”, колишній директор департаменту органічного сільського господарства агро-природничої діяльності Міністерства сільського господарства землі Північний Рейн-Вестфалія, Німеччина.

Під час дискусії в режимі on-line спілкувалися представники Полтавської, Львівської, Житомирської, Чернігівської, Черкаської та Рівненської областей.

На Полтавщині, за словами Сергія Фролова, найпопулярнішим напрямком для органічного виробництва є рослинництво. Його сертифіковано у 23 господарствах, із них до 100 га – 8 підприємств; до 500 га – 2 підприємства, більше 500 га – 11 підприємств, 4 підприємства займаються переробкою органічних продуктів харчування та 2 підприємства виробництвом органічних добрив та засобів захисту рослин. В області прийнята Програма розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2027 року, яка передбачає підтримку органічного виробництва в загальній сумі фінансування близько 7 млн грн.

Фото: pexels

Перейти до вмісту