Ви тут:
Суспільство Україна 

НАБУ оголосило у розшук Ігоря Гладковського

Одного з восьми підозрюваних у справі «Оптимумспецдеталь» Ігоря Гладковського оголошено у розшук
Відповідне рішення постановив детектив Національного бюро 21 квітня 2021 року, керуючись ст. ст. 110, 281 КПК України. Слідство має достатні підстави вважати, що підозрюваний, розслідування фактів участі якого у корупційній схемі завершене, переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності. У грудні 2020 року підозрюваному відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду .
Рішенням суду його обмежили в ознайомленні з матеріалами до 15 квітня 2021 року, відтак він вже не мав можливості затягувати досудове розслідування. Його викликали до САП на 16 квітня та, у зв’язку з неявкою, повторно на 20 та 21 квітня для отримання копії обвинувального акта та реєстру матеріалів досудового розслідування. Однак особа тричі не з’явилася.
За даними слідства, зусиллями підозрюваного у 2015-2017 рр. ТОВ «Оптимумспецдеталь» отримувало преференції під час укладення договорів та розрахунків з підприємствами «Укроборонпрому». За це особа мала вигоду, яка, за домовленостями, повинна була становити 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку учасників схеми. У такий спосіб лише за одним договором обвинувачений отримав 950 тис. грн неправомірної вигоди. Дії особи кваліфіковані за ч.2 ст.369-2 КК України («Зловживання впливом»).
Перейти до вмісту