Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На реалізацію комплексної програми соціального захисту населення Полтавської області на 2021-2025 роки виділили 279 мільйонів гривень, – Катерина Рижеченко

Комплексна програма соціального захисту населення Полтавської області на 2021-2025 роки охоплює 36 тисяч мешканців області 11 пільгових категорій.

Обласна влада збільшила фінансування програми на 85 мільйонів гривень. Про це повідомила заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко під час пресконференції щодо напрямків Стратегії розвитку Полтавщини до 2027 року.

“Ця програма охоплює 36 тисяч мешканців області 11 пільгових категорій. Обласна влада збільшила фінансування програми, що дасть змогу збільшити додаткові виплати цим категоріям населення. На реалізацію програми передбачено з обласного бюджету 279 мільйонів гривень. Це на 85 мільйонів гривень більше, ніж закладали на попередню, яка діяла протягом 2013-2020 років”, – розповіла Катерина Рижеченко.

Одним із пріоритетних для обласної влади напрямків є посилення соціальної захищеності ветеранів війни та членів їх сімей у територіальних громадах за місцем їх постійного проживання. На Полтавщині право на пільги мають 38 тисяч ветеранів війни та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни.

“Нині готуємо інформацію щодо потреби області в наданні грошової компенсації. До списку внесуть 86 сімей, у тому числі одну сім’ю померлого учасника АТО/ООС, 58 сімей осіб з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи з числа учасників АТО/ООС, та 27 сімей учасників бойових дій з числа внутрішньо переміщених осіб. Загалом на виплату грошової компенсації потрібно 92,5 мільйона гривень для 98 сімей осіб пільгових категорій”, – наголосила Катерина Рижеченко.

За її словами, протягом 2015-2020 років в області було виділено 115,1 мільйона гривень, за які поліпшили житлові умови 159 сімей окремих пільгових категорій громадян.

Право на виплату грошової компенсації на придбання житла мають:

-сім’ї загиблих (померлих) учасників АТО/ООС та осіб з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи з числа учасників АТО/ООС;

-сім’ї загиблих (померлих) учасників бойових дій на території інших держав та особи з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав;

-учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи з числа внутрішньо переміщених осіб, які брали участь в АТО/ООС;

-сім’ї загиблих (померлих) учасників Революції Гідності та особи з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи з числа учасників Революції Гідності.

Перейти до вмісту