Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині пройдуть антитерористичні навчання СБУ

СБУ продовжує планування і проведення заходів в рамках антитерористичних навчань на Полтавщині. Під час тренувань посилена увага приділяється відпрацюванню дій із захисту об’єктів масового перебування людей та інших потенційно небезпечних об’єктів.

Як повідомили в Прес-служба СБУ в Полтавській області, метою проведення заходів є удосконалення міжвідомчої взаємодії з протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам.

У навчаннях беруть участь регіональні підрозділи СБУ, Національної поліції, Національної гвардії, Збройних Сил України, Держслужби з надзвичайних ситуацій, а також представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Тренувальні заходи проводяться в умовах максимально наближених до реальних та з неухильним дотриманням прав і свобод громадян.

Під час навчань в окремих районах можливе тимчасове запровадження особливого режиму, зокрема обмеження або заборона руху транспортних засобів і пішоходів, перевірка документів, що посвідчують особу, огляд автомобілів тощо.

СБУ звертається до громадян України із розумінням поставитися до тимчасових незручностей і належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців.

Крім того, закликають громадян інформувати правоохоронців за номером телефону довіри 0 800 501 482 у випадку:

    • прибуття чи перебування підозрілих осіб, які виявляють підвищений інтерес до військових об’єктів, будівель органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей;
    • появи підозрілих транспортних засобів чи безпілотних літальних апаратів поблизу стратегічних об’єктів;
    • виявлення підозрілих предметів чи засобів ураження;
    • отримання інформації про наміри здійснення терористичної і диверсійної діяльності або інших протиправних дій.

“Дякуємо громадянам за розуміння необхідності проведення антитерористичних навчань”, – йдеться у повідомленні.

фото: Українська правда

Перейти до вмісту