Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині перевірили 366 об’єктів торгівлі нафтопродуктами

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков провів засідання регіональної робочої групи щодо ліквідації нелегального обігу та нелегальної торгівлі нафтопродуктами на території області. Кожен із представників залучених служб поінформували, які є результати роботи, що заплановано і доповіли про проблемні питання.

«Це планове робоче засідання. Аналізуємо, які напрямки потрібно посилити. Крім того, актуальне питання – відпрацювання великих об’єктів, особливо міні-НПЗ. Другий аспект – перевірка якості продукції, яка реалізується на АЗС. Необхідно відпрацювати механізм», – сказав Євген Греков.

Розповів, що із середини березня до кінця квітня в області провели 366 перевірок. Накладено арешт на 343 тонни пального.

Начальник відділу нагляду в промисловості, АПК, СКС та на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці в Полтавській області Євген Голуб поінформував, що загалом фахівці установи перевірили 64 об’єкти. Виявили 1187 порушень. До адміністративної відповідальності притягнуто 53 особи.

«За результатами перевірок готується подання до суду на два суб’єкти господарювання, де виявлені проблемні резервуари для зберігання зрідженого газу. Деякі перевірені суб’єкти звітують про усунення порушень. Ми перевіряємо стан виконання наших приписів. Маємо пересвідчитися, що інформація відповідає дійсності й порушення усунуті. Якщо виявимо, що відповідну роботу не проведено, звертатимемося до суду щодо вилучення дозволів на експлуатацію тих чи інших об’єктів підвищеної небезпеки», – розповів Євген Голуб.

Додав, що серед порушень, які фіксують і вони є несумісними з проведенням подальшої господарської діяльності, – відсутність і не розроблення декларацій безпеки об’єктів підвищеної небезпеки та відсутність дозволів на виконання тих чи інших видів робіт із підвищеної небезпеки.

«Розмір штрафних санкцій невеликий. Більш ефективний спосіб – через суд зупинення діяльності суб’єктів. Це стимулює їх до приведення у відповідність своєї діяльності. Інший дієвий метод – вилучення у зв’язку з порушеннями дозволів та ліцензій», – зазначив Євген Греков.

Із початку діяльності робочої групи на Полтавщині проведено 599 перевірок. Із незаконного обігу вилучено понад 6 тисяч тонн пального, а також обладнання на 3,7 мільйона гривень.

Перейти до вмісту