Ви тут:
Суспільство 

На Полтавщині намагалися продати скраплений газ із промислового об’єкта

Слідчі поліції Полтавщини у взаємодії зі співробітниками  регіонального Управління СБУ, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, за сприяння служби безпеки ПАТ “НАК” «Нафтогаз України», викрили злочинну групу, до складу якої входили службові особи АТ «Укргазвидобування».

Як розповіли у ГУ НП в Полтавській області, під час проведення оперативно-розшукових та слідчих дій 27 квітня працівники поліції та УСБУ зупинили транспортні засоби, якими спільники намагалися незаконно вивезти скраплений газ із промислового об’єкта, що належить акціонерному товариству.

«У ході досудового розслідування встановлено, що службові особи акціонерного товариства заволоділи скрапленим газом шляхом внесення неправдивих відомостей до офіційних документів про обсяги приймання – передачі та використання палива. Надалі пальне спільники реалізовували через мережу автозаправних станцій в Полтавській та інших областях. У ході проведення санкціонованих судом обшуків слідчими вилучені понад 2,2 мільйони гривень, документи та знаряддя вчинення злочинної діяльності», – розповів начальник поліції Полтавщини Іван Вигівський.

За даним фактом слідчим поліції Полтавщини, за процесуального керівництва обласної прокуратури, розслідується кримінальне провадження, відкрите за кваліфікуючими ознаками частини 3 статті 191 (Привласнення майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)  Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження проведені 20 санкціонованих обшуків в Полтавській, Харківській, Дніпропетровській областях за місцем проживання фігурантів та в місцях розташування юридичних адрес фірм, за допомогою яких здійснювалася реалізація скрапленого газу. Речові докази, що підтверджують злочинну діяльність групи, вилучені.

Перейти до вмісту