Ви тут:
Суспільство 

На Марсі мають з’явитися міста для мільйонів людей

Про колонізацію Марсу мешканці Землі мріють вже доволі давно. Розробники оприлюднили концептуальні плани побудови кількох міст на червоній планеті, включаючи її нову столицю під назвою Нюва.

Про це повідомляє 24 техно.

Архітектурне проєктування самодостатнього та стійкого міста на Марсі здійснила ABIBOO Studios. Ця робота була завершена у відповідь на конкурс, проведений Марсовим товариством і розроблений мережею SONet.

Дизайн ABIBOO включає 5 міст, столицею яких є Нюва. Кожне з них вміщує від 200 000 до 250 000 людей і дотримується тієї ж міської стратегії. Наприклад, місто Абалос розташоване на північному полюсі, щоб забезпечити доступ до льоду, тоді як місто Маринери розташоване в найширшому каньйоні Сонячної системи. Цю гнучку та масштабовану модель ABIBOO Studios можна легко застосувати до багатьох інших марсіанських поверхонь.

Ці унікальні конструкції побудують на схилі марсіанських скель. Засновник ABIBOO Studios Альфредо Муньос каже, що будівлі захищатимуть жителів від суворого марсіанського середовища, зокрема від радіації та можливих метеоритів, водночас забезпечуючи непрямий доступ сонячного проміння та вирішуючи різницю атмосферного тиску між внутрішньою та зовнішньою сторонами.

Перейти до вмісту