Ви тут:

На Київщині судитимуть військових за замах на заволодіння бюджетними коштами

За процесуального керівництва Білоцерківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, завершено досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях за обвинуваченням двох військовослужбовців однієї з військових частин, ЗСУ, дислокованої у місті Біла Церква.

У ході досудового розслідування установлено, що обидва фігуранти – старший прапорщик та молодший сержант, достовірно знаючи про підроблення офіційного документу – свідоцтва про хворобу, намагалися використати вказані документи із внесеними завідомо недостовірними відомостями. Обидва фігуранти сподівалися отримати другу групу інвалідності нібито внаслідок захворювань, пов’язаних з проходженням військової служби для отримання відповідної грошової допомоги та пенсій, повідомили у Пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

“28.04.2021, після виконання вимог ст. 290 КПК України, обвинувальні акти щодо обох військовослужбовців направлені до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області для розгляду по суті”, – зазначається у повідомленні.

За вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 358 та ч. 3 ст. 190 підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

фото ілюстративне

Перейти до вмісту