Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Миргородцям нагадали про заборону приносити штучні квіти на кладовище

Напередодні поминальних днів Інспекція з благоустрою ВЖКГ Миргородської міської ради нагадала жителям Миргородської міської територіальної громади про заборону приносити на цвинтарі штучні квіти та інші ритуальні вироби з пластику.

Як зазначається на сайті Мигородської міськради, заборону на використання, розміщення та покладання на об’єктах благоустрою продукції з синтетичних матеріалів передбачає рішення міської ради №186, що набрало чинності 1 липня 2020 року. Заборону ввели у зв’язку з чисельними зверненнями миргородців щодо шкоди пластикових квітів та вінків екології та людям.

“Наближаються Великдень і поминальні дні. За усталеною традицією мешканці громади будуть віддавати шану померлим близьким і родичам покладанням до їхніх могил квітів. Щоб не спричиняти накопичення старих пластикових квітів та вінків, альтернативним варіантом є взагалі не нести їх на цвинтар. Краще принести на могилу живі квіти, які ніякої шкоди довкіллю не спричинять. Церковнослужителі закликають пом’янути рідних молитвою, посадити чи принести живі квітами та лампадки. Давно вже в європейських країнах штучні квіти заборонено приносити на кладовища”, – зазначається у повідомленні.

На сесії Полтавської обласної ради депутати також ухвалили Звернення щодо покращення екологічного стану та захисту навколишнього середовища Полтавської області (рішення № 171 від 09.04.2021 року).

фото ілюстративне

Перейти до вмісту