Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

МОЗ оновило перелік карантинних зон: Полтавщина поки що “червона”

26 квітня Міністерство охорони здоров’я оновило перелік областей, де запровадження карантинні зони. Зараз в Україні у “червоній” зоні перебувають 10 регіонів.

Це Київ, Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька і Чернігівська.

“Помаранчевий” рівень діє у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Луганській, Рівненській, Тернопільській і Черкаській областях.

У “жовтій” зоні карантину перебувають Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Херсонська і Чернівецька області.

Нагадаємо, головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що впродовж цього тижня Полтавщина може вийти з “червоної” зони карантину.

З 15 квітня на території Полтавської області запроваджений “червоний” рівень епіднебезпеки через поширення COVID-19. Регіональний штаб ТЕБ і НС встановив більш жорсткі обмеження у роботі громадського транспорту в області.

Читайте також: У “червоних” зонах на Великдень в церквах можуть заборонити масові заходи, – Рубан

Нагадаємо, Митрополит Епіфаній повідомляв, що на Великдень храми будуть відчинені. Але якщо в окремих регіонах буде “червона” зона, також посилюватимуть обмеження.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що на період травневих змінювати формат карантину не будуть, діятиме адаптивний карантин.

 

 

Перейти до вмісту