Ви тут:
Спорт Суспільство 

МОК посилить карантинні правила для спортсменів на Олімпіаді

Міжнародний олімпійський комітет оголосив про заходи безпеки, які буде вжито на Іграх в Токіо через пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє Міжнародний олімпійський комітет.

Організатори Ігор в Токіо оголосили про заходи епідеміологічної безпеки, які будуть діяти для спортсменів під час змагань.

Зокрема, їх зобов’яжуть щодня здавати тести на короновірус. Спортсменам заборонять користуватися громадським транспортом. Питання харчування також буде суворо регламентуватися. Всі учасники Ігор зможуть харчуватися лише в спеціально відведених місцях на олімпійських об’єктах, а також в своїх готелях.

Крім цього, всім учасникам майбутніх змагань буде заборонено контактувати з іншими людьми без спеціальної маски. Вони також повинні будуть дотримуватися дистанції в 1 м.

Регламент був складений комісією, до якої увійшли представники уряду Японії, міської влади Токіо, оргкомітету Ігор-2020, Міжнародного олімпійського комітету, Всесвітньої організації охорони здоров’я, а також незалежні експерти з усього світу.

Очікується, що остаточна версія регламенту безпеки з’явиться в червні – за місяць до офіційного старту змагань. Організатори влітку також визначать остаточні глядацькі квоти на трибунах арен, на яких пройдуть змагання.

Перейти до вмісту