Ви тут:
Суспільство Україна 

КВУ закликав 100% вакцинувати парламент

Комітет виборців закликає провести кампанію із вакцинації народних депутатів України задля розблокування роботи Верховної Ради.
“Станом на сьогодні ефективна законодавча робота парламенту фактично унеможливлюється через ризики поширення коронавірусної хвороби. При цьому відсутність пленарних засідань ВР негативно позначається на різних аспектах суспільно-політичного життя держави”, – йдеться у повідомленні КВУ.
На думку КВУ на разі існує нагальна потреба щодо розблокування роботи парламенту задля належного виконання законодавчих функцій. Зокрема, з огляду на надважливу роль парламенту щодо протидії російській агресії, в тому числі, шляхом прийняття невідкладних законопроектів у сфері безпеки та оборони. Одним із варіантів рішення щодо поновлення роботи парламенту може стати вакцинація народних депутатів України.
КВУ зазначає, що Україна могла б використати досвід Естонії щодо вакцинації публічних осіб. Так, на початку березня уряд Естонії підтримав пропозиції щодо пріоритетної вакцинації депутатів парламенту, членів уряду та інших високопосадовців задля належного управління державою в складний час.
«Вакцинація народних депутатів – це один із основних способів розблокувати повноцінну роботу Верховної Ради в умовах карантину. Кількість вакцини, необхідної для потреб парламенту, не є значною. Адже варто врахувати, що частина парламентів вже вакцинувалися самостійно. Рішення щодо вакцинації варто прийняти з огляду на те, що парламент – це державний орган, який не може працювати дистанційно. Також зрозуміло, що вакцинація є добровільною, тому важливо отримати згоду самих народних депутатів», – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.
Комітет виборців закликає Міністерство охорони здоров’я спільно із керівництвом Верховної Ради України розглянути можливість вакцинації народних депутатів України та розробити план заходів, необхідних для розблокування роботи Верховної Ради в умовах карантину.

Перейти до вмісту