Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

До Кременчуцької ЦРЛ привезли стаціонарні ємності для зберігання кисню

Кременчуцька центральна районна лікарня, яка увійшла до мережі лікувальних закладів міста, почала проводити прийом та лікування хворих на COVID -19, тому за дорученням міського голови Віталія Малецького було вирішено питання щодо забезпечення цього лікувального закладу медичним киснем у достатній мірі.

Про це повідомляє сайт Кременчуцької міськради.

Директор департаменту охорони здоров’я Максим Середа зазначає, що всі лікувальні заклади Кременчука, де лікують хворих на коронавірусну хворобу, забезпечені медичним киснем у достатній мірі, лише ковідний шпиталь, розгорнутий на базі Кременчуцької центральної районної лікарні не мав промислових ємностей для збереження та подачі медичного кисню до ліжок пацієнтів. За словами головного медика міста , за останні 2 тижні тут значно збільшилася кількість пацієнтів, які потребують постійної цілодобової кисневої терапії, тому вирішення цього питання стояло надзвичайно гостро. Стара киснева станція, яка була у лікарні, не відповідала вимогам часу та сучасним потребам цього закладу.

Сьогодні до лікувального закладу було доставлено 2 нові ємності для зберігання медичного кисню об’ємом 600 літрів кожна. За словами Максима Середи, цього буде достатньо, щоб забезпечити належну кисневу терапію хворим на COVID-19, які лікуються у цьому медичному закладі. Поки що ці кріоциліндри будуть поміщені в бокс для зберігання. За кілька днів, коли надійдуть рукави-киснепроводи для подачі кисню, які місто також замовило, вони будуть встановлені та приєднані до кисневих рам. І система киснезабезпечення Кременчуцької центральної районної лікарні почне працювати на повну потужність. Варто також зазначити, що лікувальним закладом підписані угоди на постачання рідкого кисню з підприємствами- виробниками.

Максим Середа підкреслює, що у питання киснезабезпечення лікувальних закладів міста киснем Кременчук вигідно відрізняється навіть від деяких обласних міст України. Кременчук має киснемобіль (автомобіль з кріоциліндром), який може доставляти медичний кисень напряму від постачальників з міста Полтави та Дніпра. Інші ж міста мають навіть у черзі чекати, щоб їм відпустили кисень і привезли до кисневих станцій.

Перейти до вмісту