Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

До 2025 року на Полтавщині планують створити 45 патронатних сімей

У Полтавській області продовжують роботу з впровадження сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, усиновлення, патронатні сім’ї, наставництво, дитячі будинки сімейного типу.

У громадах Полтавщини вже підготовлені 17 патронатних сімей, за допомогою яких 41 дитина може уникнути потрапляння до спеціальних установ. А до 2025 року в області планують створити 45 патронатних сімей.

Про це під час пресконференції розповіла заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко.

“До 2025 року діти, яким нададуть статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, замість перебування в установах, мають бути влаштовані до сімейних форм. Для цього діти, які потрапили в складні життєві обставини або опинились без батьків, будуть влаштовані не до притулків, а до патронатних сімей. У громадах області вже підготовлено 17 таких сімей. І за допомогою послуги патронату на дитину є можливість уникнути потрапляння до установ 41 дитині. Тому є амбітна ціль – до 2025 року заплановано створення 45 патронатних сімей. Тобто, не менше однієї сім’ї на одну територіальну громаду», – розповіла Катерина Рижеченко.

Довідково. Патронатна сім’я – сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.

Перейти до вмісту