Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

Більше 30 громад на Полтавщині подали заявки на участь у проєкті щодо підключення сіл до оптичного інтернету

Цьогоріч на під’єднання до оптичного інтернету 3 тисяч сіл держава витратить 500 млн гривень. 

Міністерство цифрової трансформації запустило окремий сайт “Інтернет-субвенція”, де голови громад можуть дізнатись всю інформацію про проєкт.

На онлайн-дашборді можна дізнатись про громади, які вже подали заявку на участь у проєкті. Зокрема, на Полтавщині це такі громади:

Білицька, Білоцерківська, Великобагачанська, Великосорочинська, Глобинська, Гоголівська, Гребінківська, Диканська, Драбинівська, Зіньківська, Кам’янопотоківська, Карлівська, Кобеляцька, Коломацька, Комишнянська, Котелевська, Лубенська, Лютенська, Мачухівська, Машівська, Миргородська, Новосанжарська, Новоселівська, Оболонська, Опішнянська, Петрівсько-Роменська, Пирятинська, Полтавська, Пришибська, Семенівська, Сенчанська, Скороходівська, Терешківська, Хорольська.

Читайте також: Як громадам отримати фінансування, щоб підключити села до оптичного інтернету: роз’яснення

У проєкті йдеться саме про оптичний інтернет. Це фіксований швидкісний інтернет, але з використанням найсучасніших технологій. Його можна порівняти з електромобілем Tesla в автомобільній сфері. Оптичний інтернет — найбільш швидкий, надійний та безпечний. І саме його отримають українські села уже у 2021 році.

На сайті “Інтернет-субвенція” очільники громад зможуть дізнатися, як подати заявку для участі у відборі, а всі українці – про:

-Цілі та можливості проєкту

-Правила отримання громадами субвенції з держбюджету

-Як діяти селянам, щоб отримати доступ до фіксованого швидкісного інтернету

-Етап, на якому перебуває проєкт 

-Перевірити інформацію Мінцифри щодо наявності або відсутності оптичних мереж у селах. І в разі виявлення розбіжностей з реальними даними — повідомити про це Мінцифру

-Відповіді на решту запитань, які можуть виникнути, повідомляють у пресслужбі Міністерства цифрової трансформації.

Перейти до вмісту