Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Бджолярі Котелевської громади отримують ветеринарно-санітарні паспорти на пасіку

Відповідно до Порядку видачі ветеринарно – санітарного паспорта пасіки,  затвердженої Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 338 від 19 лютого 2021 року,  у   Котелевському  управлінні Головного управління Держпродспоживслужби  в Полтавській  області  налагоджена робота з видачі ветеринарно – санітарних паспортів місцевим бджолярам.

Станом на 27 квітня вже 6 пасічників отримали  нові  ветеринарно –  санітарні паспорти на пасіку, повідомили у Держпродспоживслужбі.

У документі відображаються: характеристика пасіки, її ветеринарно-санітарний стан, епізоотична обстановка, дані лабораторних досліджень, результати проведених лікувально-профілактичних заходів.

“Офіційний документ має бути у кожної пасіки. Так пасічник може гарантувати те, що робота у галузі  бджільництва    проводиться  із дотриманням усіх необхідних ветеринарно-санітарних норм, а бджоли здорові. Окрім цього, у таких непередбачуваних випадках, як масове отруєння бджіл, фермер може розраховувати на грошову компенсацію, яку йому повернуть через суд”, – зазначається у повідомленні.

Щоб отримати паспорт  перш за все потрібно звернутися із заявою   та придбаним  самостійно бланком паспоту до  територіального органу Держпродспоживслужби.

У заяві слід зазначити  дані власника пасіки, місце розташування пасіки, кількість та породу  бджолосімей,   тощо. Де  паспорт документ зареєструють  та присвоять унікальний номер пасіки, внесуть дані щодо проведених  лабораторних досліджень та клінічного обстеження.

Перейти до вмісту