Ви тут:
Спорт Суспільство 

Збірна України з біатлону залишиться без тренера

Словацький фахівець Юрай Санітра покине жіночу збірну України з біатлону. Тренер планує працювати тільки з чоловічою командою України.

Про це повідомляє “Суспільне спорт“.

За словами словацького тренера, в олімпійський сезон він планує зосередитися на роботі тільки з однією командою.

“Можу сказати так: на наступний сезон 100% не буду працювати так, як це було у сезоні-2020/21. Треба подумати щодо того, чи не буде краще працювати з однією командою. Більше часу і концентрації на одну команду. Усе покаже час, будуть розмови, треба зробити аналіз, як треба забезпечити хорошу підготовку командам перед Олімпійськими іграми”, – зазначив Санітра.

Що цікаво, після чемпіонату Європи Санітра говорив, що готовий тренувати обидві українські збірні.

Президент Федерації біатлону України (ФБУ) Володимир Бринзак розповів, чому Санітра не планує очолювати жіночу команду. За словами Бринзака, проблема в тому, що українські біатлоністки проводять підготовку в різних місцях з особистими тренерами.

“Думав, що йому не захочеться тренувати жіночу команду, бо вони готуються, хто де. Не впливати на стан підготовки Джими, Підгрушної, Меркушиної, а потім цю команду створювати і формувати на Олімпійських Іграх – можна втратити цей час, і чоловіки від цього не будуть так ефективно готуватися”, – заявив Бринзак.

Глава ФБУ припускає, що рішення Санітри працювати тільки з чоловічою командою може принести плоди у вигляді медалей на Олімпіаді-2022.

Перейти до вмісту