Ви тут:
Спорт Суспільство 

Збірна України не зможе націоналізувати гравця з АПЛ через його гру у футзал, – ЗМІ

Гравець “Вулвергемптона” Макс Кілман певний час грав за футзальну збірну Англії, через що виникають проблеми при зміні спортивного громадянства. Футболіст народився в Англії, але у зв’язку із тим, що його мати народилася в Україні, має право отримати документ за скороченою процедурою.

Виявляється, футболіст тривалий час грав за футзальну збірну Англії. Він має досвід виступів за англійську команду в футзалі – у віці 18 років Кілман за неї дебютував і загалом зіграв 25 матчів перед тим, як зосередити увагу виключно на футболі.

“Ми зробили запит щодо Максима [Кілмана] до ФІФА, чекаємо на відповідь. Запит стосується його виступів за національну збірну Англії з футзалу. Коли буде більш-менш точна інформація з приводу того, чи зможе він грати за команду чи ні, тоді ми вам все скажемо”, – розповів головний тренер футбольної збірної України Андрій Шевченко у коментарі проєкту “Великий футбол” на ТРК “Футбол”.

Народився 1997 року в Лондоні, в історичному районі Челсі. Батько Кілмана — росіянин з Москви, а матір — українка з Києва. Крім англійської, володіє російською мовою.

Кілман почав свою ігрову кар’єру в академії «Фулгема». Ще підлітком паралельно почав займатися футзалом. Згодом займався в академії «Джиллінгема». Перший професійний контракт підписав з клубом «Веллінг Юнайтед». Зіграв за «Веллінг» в одному матчі за Кубок Лондона. 2015 року перейшов до складу «Мейденхед Юнайтед». Паралельно також продовжував виступи у футзалі, виступаючи за клуб «Елвесія», а також збірну Англії.

У серпні 2018 року перейшов до «Вулвергемптон Вондерерз». Спочатку Кілман виступав за молодіжну команду клубу. У квітні 2019 року головний тренер «Вулвергемптона» Нуну Ешпіріту Санту заявив, що «Макс на 100% інтегрований до складу першої команди… Я вбачаю в ньому дуже доброго гравця, якісного центрального захисника. Він великий, агресивний. Він ще має прогресувати, як й інші молоді футболісти, але ми дуже дуже задоволені ним».

4 травня Кілман дебютував за головну команду «Вулвергемптона», вийшовши на заміну в матчі Прем’єр-ліги проти «Фулгема». Він став першим гравцем, який пройшов шлях від напівпрофесійного клубу до Прем’єр-ліги без оренд з часів Кріса Смоллінга, який в свою чергу перейшов з «Мейдстоун Юнайтед» до «Фулгема» 2008 року. В єврокубках дебютував 15 серпня 2019 року матчем проти «Пюніка» в третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи.

Перейти до вмісту